Performanse i efikasnost

Niske emisije, visokih performanse

Uz niz namjenskih motora i inovativnih tehnologija za uštedu goriva Fiesta ECOnetic Van omogućuje beskompromisne performanse i niže emisije CO2.

 • Snaga

  Fiesta Van može se koristiti za najrazličitije djelatnosti, jer je motor dizajniran za takve zadatke. Ponuda motora sastoji se od 1,25-litarskog benzinskog motora, novog 1.5 TDCi, obnovljenog 1.6 TDCi i 1.6 TDCi ECOnetic.

  Dizel visoke tehnologije

  Napredni 1,6-litreni Duratorq TDCi dizel motor isporuča 95 KS i 205 Nm obrtnog momenta. Ono što oduševljava za tako snažan motor, je vrlo niska potrošnja i emisije CO2.

 • Upravljanje

  fordElektrični servo upravljač (EPAS)

  EPAS se automatski podešava kako bi osigurao jednostavnije i lakše upravljanje prilikom parkiranja u skučenim prostorima i tvrđe upravljanje za veću kontrolu, na primjer na autocestama.

  Za razliku od konvencionalne kontrole servo upravljača koja djeluje kontinuirano i troši energiju i gorivo, naš EPAS radi samo kada je to potrebno, i time smanjuje potrošnju goriva.

 • Potrošnja

  Potrošnja goriva bez kompromisa

  Novi pogonski agregat 1.6 Duratorq TDCi ECOnetic donosi najmanju potrošnju u klasi, samo 3,3 l/100 km (kombinirani ciklus) i 87 g/km CO2 emisija što je najbolji rezultat na vozilu ove klase bilo kojeg proizvođača.
  ECOnetic tehnologije doprinose niskoj potrošnji i emisiji štetnih plinova, a još uvijek pružaju odlične performanse.

  Ekonomičniji način punjenja baterije

  Za razliku od konvencionalnih sustava, pametna tehnologija regenerativnog punjenja baterije puni samo kad je to potrebno i, ako je moguće, ne dok je pritisnuta papučica gasa. To vam pomaže uštedjeti čak i više goriva, s daljnjim smanjenjem emisija.

  Trošite manje goriva uz Start/Stop sistem

  Kad Transit miruje, motor se automatski isključuje i na taj način štedi gorivo. Kada pritisnete spojku, motor se trenutno ponovno pokrene. Ovaj sustav dolazi do izražaja u gradskoj vožnji i u tom se režimu potrošnja goriva smanjuje za 10% (gradska).

  Indikator promjene stepena prijenosa za štedljivo mijenjanje brzina

  Svjetlo na ploči s mjeračima nagovještava kada je potrebno promijeniti stepen prijenosa kako bi potrošili najmanje goriva. Ovaj jednostavan ali učinkovit alat omogućiti će vam da uvijek putujete ekonomično.

Bookmark & Share