Bezbjednost i zaštita

Dizajnirana da budete bezbjedni a vaš teret zaštićen.

Znamo koliko je važno za vas, i vaše putnike da se osjećate bezbjedno. Fiesta Van je stoga opremljen sveobuhvatnim paketom sigurnosnih funkcija i zaštite.

 • Bezbjednost

  Sustav za pomoć u nuždi

  U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, uključuje se značajka SYNC poziv u nuždi. Dokle god je vaš telefon povezan s SYNC sustavom, ovu značajku možete koristiti za izravni poziv hitnim službama i razgovarati sa njima. Sustav će automatski proslijediti ključne informacije kao što su GPS koordinate, čak i kada niste pri svijesti*.

  Rano upozorenje da je pneumatik ispuhan (TPMS)

  Ako bilo koja od guma počinje da gubi pritisak tokom putovanja, sistem za praćenje pritiska u pneumaticima (TPMS) odmah upozorava paljenjm ikone na instrument tabli. Kako biste mogli da se sigurno zaustavite i riješite problem.

  Samopouzdan i u najzahtjevnijim uslovima (ESP)

  Vozilo je opremljeno sa elektronskim programom stabilnosti (ESP), koji uključuje brojne tehnologije koje garantuje kontrolu nad vozilom. Senzori registruju nagle promjene u upravljanju i blokiranju ili ponašanje vozila, zbog čega bi mogli da izgubite kontrolu, a ESP sa tačnom fleksibilnošću brzine svakog pojedinog točka brine o stabilnosti i pomaže u sprečavanju klizanja. Među funkcijama sistema ESP su sistem za pomoć pri kretanju uzbrdo, sistem za pomoć pri naglom kočenju i elektronsko povećanje pritiska u kočionom sistemu.

  Fiesta Van koči umjesto vas, da biste izbjegli sudare pri malim brzinama

  Inovativni sistem za sprječavanje sudara pri malim brzinama pomaže smanjiti ili čak u potpunosti izbjeći sudar za vrijeme vožnje u sporom saobraćaju ili za vrijeme vožnje pri brzinama do 32 km / h. Ako sistem otkrije da se automobil ispred vas neočekivano zaustavio on će automatski da zakoči.

  Dodatna kontrola kretanja vozila uzbrdo (Hill Start Assist)

  Sistem za pomoć pri kretanju uzbrdo privremeno sprječava kretanje vozila naprijed i nazad. Sistem radi tako što za 2,5 sekundi drži pritisak na kočioni sistem što vam omogućuje mir i kontrolisano kretanje nogu s papučice kočnice na papučicu gasa. Funkcija je odlična i korisna za zaustavljanje i pokretanje na klizavim površinama.


  * Ford pomoć u nuždi posluje u više od 30 europskih zemalja. Ova funkcija radi kada je sustav spojen na kompatibilan mobilni telefon koji je u vozilu kada se aktivira zračni jastuk (uključujući i zračni jastuk za koljena), ili kada senzor otkrije da jeisključena pumpa za gorivo. Govorna značajka i hitna pomoć nisu dostupne na svim europskim jezicima. Ford SYNC je dostupan na engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom jeziku.

 • Zaštita

  Vanjski alarm za dodatnu zaštitu

  Novi vanjski alarm Fieste Van ima senzor kretanja u kabini (IMS) kako bi dodatno zaštitili svoje vozilo.

  Moćan alarmni sustav

  Opcijski alarmni sustav Thatcham Kategorije 1 automatski se aktivira kada zaključavate vozilo. Glasni zvučni signal se javlja ako netko pokušava provaliti u vozilo, kada se vozilo podigne ili ako senzori detektiraju kretanje unutar vozila.

  Dodatni neovisni alarm

  Zvučnik s pričuvnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sustav. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je netko odspojio akumulator.

  Osigurajte vaš teret

  Opcijska zaštitna mreža straga dodatno štiti vaš dragocjeni teret.

Bookmark & Share